Recept: Marokkaanse pompoensoep met mager rundergehakt

Ingrediënten 4 personen

1 soeppakket pompoensoep
1 el olijfolie
2 el Marokkaanse ras el hanout 
400 ml kokosmelk (blik)
350 g mager rundergehakt
1 ei
400 g kikkererwten (blik)
15 g platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Bereid de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang de kerrie door 1 el ras el hanout en 400 ml van het water door de kokosmelk. Laat als je van pittig houdt de zaadjes in de peper zitten.
  2. Meng intussen het gehakt met de rest van de ras el hanout en het ei. Breng op smaak. Maak kleine balletjes van het gehakt. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de soepballetjes en kikkererwten toe. Verwarm nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak.
  4. Hak de peterselie fijn en strooi over de soep.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 561
Koolhydraten (G) 26
Eiwitten (G) 27
Vet (G) 37