Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Nieuws & acties
Koornneef's Specials
Bestellen
Over ons
Jumbo's 7 Zekerheden
Werken bij
MVO
10 toppunten
Erkend leerbedrijf
Werken bij
menu
Home
Nieuws & Acties
Recept: Marokkaanse pompoensoep met mager rundergehakt
Recept: Marokkaanse pompoensoep met mager rundergehakt
Naaldwijk
Wateringen
Oud-Beijerland
Kwintsheul
donderdag 29 oktober 2020
Ingrediënten 4 personen
1
soeppakket pompoensoep
1 el
olijfolie
2 el
Marokkaanse ras el hanout
400 ml
kokosmelk (blik)
350 g
mager rundergehakt
1
ei
400 g
kikkererwten (blik)
15 g
platte peterselie
Bereidingswijze
Bereid de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang de kerrie door 1 el ras el hanout en 400 ml van het water door de kokosmelk. Laat als je van pittig houdt de zaadjes in de peper zitten.
Meng intussen het gehakt met de rest van de ras el hanout en het ei. Breng op smaak. Maak kleine balletjes van het gehakt. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de soepballetjes en kikkererwten toe. Verwarm nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak.
Hak de peterselie fijn en strooi over de soep.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
561
Koolhydraten (G)
26
Eiwitten (G)
27
Vet (G)
37