Recept: malse saltimbocca van kip

Knipsel paas recept

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 schaal nieuwe standaard kip kipfilet (390 g)
  • 6 blaadjes salie
  • 4 plakken serranoham
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 takjes oregano
  • 1 vershoudfolie
  • 1 deegroller
  • 8 cocktailprikkers

Bereidingswijze:

  1. Leg de kipfilets op een plank en dek ze af met een stuk vershoudfolie. Sla de kipfilets met een deegroller zo plat dat ze opgerold kunnen worden.
  2. Verdeel de salie en ham over de kipschnitzels en rol ze stevig op. Steek ze vast met de cocktailprikkers.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kiprolletjes in 10-12 min. mooi bruin en gaar.
  4. Neem de kiprolletjes uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Schenk de wijn bij het bakvet en laat 4-5 min. inkoken.
  5. Snijd de kiprolletjes in plakken en leg ze op een schaal. Schenk de jus over het vlees en bestrooi met de oregano.

Voedingswaarde:                     per portie

  • Energie (kcal)                   200      
  • Koolhydraten (g)                -
  • Eiwitten (g)                        24
  • Vet (g)                                9