Recept: Lasagne met paprika, courgette en gehakt

Naamloos 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lasagne met paprika, courgette en gehakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Rul het gehakt in een koekenpan en zet opzij. 
  2. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan, fruit de ui en knoflook kort en voeg de paprika toe. Voeg na een paar minuten de spinazie toe en verwarm tot de spinazie geslonken is. Voeg hieraan de basilicum en de tomatensaus toe. 
  3. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de lasagnevellen over de bodem. Bedek met een laag courgette en wat van de tomatensaus. Leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laagje gehakt en weer tomaten-paprikasaus. Herhaal tot de saus op is en bedek met mozzarella.
  4. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. 

Tip! Spinazie over? Doe een handje door een smoothie.

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde per portie Eenheid
Energie 619 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwitten 40 g
Vet 24 g