Recept: langzaam gegaard buikspek van de BBQ

Ingrediënten 4 pers.

1 stuk buikspek (ca. 775 g)
150 ml Aziatische marinade
1 (kamado) barbecue
1 vershoudzak (inhoud 3 L)
1 aluminium schaal
1 aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd het stuk buikspek aan de vetkant om de cm kruislings in. Doe het spek en de marinade in de vershoudzak. Zorg dat de marinade goed rondom het vlees zit en laat het vlees in de zak minimaal 8 uur marineren in de koelkast.
  2. Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 120 °C. Zet een aluminium schaal op de plate setter, zodat deze het smeltende vet kan opvangen.
  3. Neem het buikspek uit de marinade en dep droog. Leg het stuk spek met de vetkant naar boven op het grillrooster boven de aluminium schaal. Sluit het deksel en laat in 3-4 uur rustig gaar worden (kerntemperatuur 70 °C). De punt van een mes glijdt dan makkelijk in het vlees. Je hoeft het buikspek niet te keren.
  4. Neem het stuk spek van de barbecue en verpak losjes in een stuk aluminiumfolie. Laat 15-30 min. rusten. Snijd in dunne plakken en serveer.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 491
Koolhydraten (G) 3
Eiwitten (G) 32
Vet (G) 39