Recept: kipspiesjes met courgette en aubergine
vrijdag 4 september 2020
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel in 25 min. zachtjes tot een dikke saus koken. Roer regelmatig.
- Snijd intussen de kip, courgette en aubergine in blokjes van 2-3 cm en rijg ze om en om aan de satéprikkers. Meng de rest van de olie met de rest van de knoflook en Italiaanse kruiden.
- Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de spiesjes in 10-12 min gaar. Bestrijk ze tijdens het grillen met het bakkwastje met de kruidenolie. Breng op smaak.
- Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de tomatensaus op smaak en meng met de pasta.
- Serveer de spiesjes op de pasta.
Voedingswaarden
per portie | |
---|---|
Energie (Kcal) | 580 |
Koolhydraten (G) | 81 |
Eiwitten (G) | 38 |
Vet (G) | 10 |