Recept: kip op de BBQ met basilicumricotta

Ingrediënten 4 pers.

1 teen knoflook
4 el olijfolie
2 sjalotten
2 Nieuwe Standaard Kip kipfilets (1 schaal)
200 ml droge witte wijn
200 g tros cherrytomaten (1 schaal)
3 takjes basilicum
125 g ricotta (bakje à 250 g)
1 snufje peper
1 knoflookpers
1 keukenpapier
1 barbecue

Bereidingswijze

  1. Neem 4 royale vellen aluminiumfolie. Vouw elk vel dubbel voor extra stevigheid.Pers de knoflook boven de olijfolie.
  2. Strooi in het midden op elk vel de helft van de sjalot. Leg de kipfilethelften op de sjalot en verdeel er de rest van de sjalot over. Vouw de randen van de folie iets omhoog en schenk de wijn erbij.
  3. Verdeel de knoflookolie en de tomaatjes over de kip en bestrooi met peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
  4. Roer de fijngesneden basilicum door de ricotta. Doe de ricotta in een bakje en neem met de kippakketjes gekoeld mee. Maak een stuk keukenpapier vochtig onder de kraan en knijp het uit. Wikkel de overige basilicum erin en neem mee.
  5. Leg ter plekke de pakketjes op een hete barbecue en gaar ze in 20 min. Open aan tafel de pakketjes en serveer met een lepel basilicumricotta. Garneer met de blaadjes van de meegenomen basilicum.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 286
Koolhydraten (G) 5
Eiwitten (G) 26
Vet (G) 16