Recept kibbeling met zoete aardappel en koolsla

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g zoete-aardappelfrites
  • 4 zoetzure augurken
  • 300 g biologische gesneden rodekool
  • 150 g wortel julienne
  • 580 g kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 100 g cornflakes
  • 4 el zonnebloemolie
  • 150 g yoghurt Griekse stijl 10% vet
  • 1 bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de bevroren zoete aardappelfrites over de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20-25 min. krokant in de voorverwarmde oven. Schep ze halverwege de baktijd een keer om.
  2. Snijd intussen de augurken in dunne reepjes. Doe de rodekool, wortel julienne en augurk in een kom en schep er 2 el augurkenzuur uit de pot door. Breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Snijd de kabeljauwfilet in repen ter grootte van vissticks. Klop in een diep bord de eieren los met versgemalen peper. Doe de cornflakes in een zak of theedoek en sla of rol ze met bijvoorbeeld een deegroller goed fijn. Schud het kruim op een bord.
  4. Haal de stukken vis door het eimengsel en rol ze vervolgens door de cornflakes, druk het kruim een beetje aan. Zorg dat de vis rondom bedekt is. Leg de gepaneerde vis op een bord.
  5. Verhit in een koekenpan de olie en bak de kibbeling in 4 min. aan een kant goudgeel en krokant. Keer de vis voorzichtig en bak de andere kant 4 min. Schep de yoghurt door de koolsalade.
  6. Serveer de zoete-aardappelfrites met de knapperige kibbeling en de koolsalade.