Recept: karbonades met gebakken appel en tijm

karbonades

Loopt het water je in de mond bij het zien van deze karbonades met gebakken appel en tijm? Een heerlijk najaarsrecept! 

Ingrediënten 4 pers.

1 elstar appel
4 ribkarbonades
2 el olijfolie
4 takjes tijm (bakje à 15 g)
1 el appelstroop
1 keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes.
  2. Dep de karbonades droog met keukenpapier. Verhit in een ruime koekenpan de olie. Bak de karbonades ca. 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Draai het vuur laag en neem het vlees uit de pan. Laat ca. 6 min. rusten onder een deksel tot de gebakken appel klaar is.
  3. Bak de appelpartjes met de takjes tijm 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de appelstroop en 150 ml water toe en verwarm nog 2 min. Verdeel de gebakken appelpartjes met tijmover de karbonades en schenk er de appeljus over.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 234
Koolhydraten (G) 5
Eiwitten (G) 26
Vet (G) 12