Recept: hete kip met komkommersalade

Ingrediënten

2 uien
1 teen knoflook
1 el zonnebloemolie
320 g scharrelkipdijfilet
1 tl paprikapoeder
100 g boemboe ajam pedis
2 el ketjap manis
400 g gepelde tomaten
300 g biologische witte rijst
1 komkommer
1 rode peper
3 el biologische natuurazijn
1 el suiker

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 3 min.
  2. Snijd in tussen de kip in blokjes en bestrooi met het paprikapoeder en breng op smaak. Doe de kip in de pan en bak 3-4 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de boemboe, ketjap en de gepelde tomaten toe. Vul het lege blik met water en voeg dat ook toe. Roer goed door en duw met een spatel of lepel de tomaten in kleine stukjes.
  4. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zonder deksel op de pan 45 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
  5. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten en doe in een kom. Snijd de rode peper in ringetjes en voeg toe.
  7. Meng in een kommetje de azijn met de suiker tot de suiker is opgelost. Schenk het mengsel over de komkommer en laat afgedekt staan tot gebruik.
  8. Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 571
Koolhydraten (G) 79
Eiwitten (G) 23
Vet (G) 17