Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Nieuws & acties
Koornneef's Specials
Bestellen
Over ons
Jumbo's 7 Zekerheden
Werken bij
MVO
10 toppunten
Erkend leerbedrijf
Werken bij
menu
Home
Nieuws & Acties
Recept: hertenbiefstuk met rode wijn-champignonsaus
Recept: hertenbiefstuk met rode wijn-champignonsaus
Naaldwijk
Wateringen
Oud-Beijerland
Kwintsheul
dinsdag 22 december 2020
Ingrediënten 4 pers.
12
bospeentjes
4
zoete oranje aardappelen
15 g
tijm
18
blaadjes laurier in de lengte gehalveerd
800 g
hertenbiefstuk
25 g
roomboter
175 g
minichampignons
240 ml
rode wijnsaus
1
dunschiller
1
bakplaat bekleed met bakpapier
1
keukenpapier
1
aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd het loof tot op 4 cm van de peentjes en schil ze met een dunschiller. Leg de aardappelen op een lange kant neer en snijd ze vanaf de bovenkant om de 2 mm. in, maar niet helemaal door zodat ze heel blijven.
Houd 3 takjes tijm apart. Verdeel de rest van de takjes tijm en de laurierblaadjes over de aardappelen en stop ze in de insnedes. Leg de aardappelen en de peentjes op de bakplaat. Besprenkel ze met de olie.
Rooster de aardappelen en peentjes in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper naar smaak. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de biefstukken in 3-4 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of net gaar (of bak de biefstukken volgens de aanwijzingen op de verpakking).
Laat het vlees op een bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten. Bak intussen in het bakvet de champignons 3 min. Voeg de rode wijnsaus en laatste achtergehouden tijm toe en verwarm de saus 2 min. zonder te koken.
Leg de biefstukken op 4 borden en verdeel er de saus over. Serveer met de hasselback-aardappelen en de bospeentjes.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
556
Koolhydraten (G)
37
Eiwitten (G)
45
Vet (G)
24