Recept: hartige cake met ei

hartige cake met ei

Op zoek naar inspiratie voor de paasbrunch? Probeer dan deze hartige cake met ei eens. Ontzettend lekker en origineel!

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 cakevorm (30 cm)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hartige cake met ei op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Kook 5 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze.
  2. Breek intussen de resterende 3 eieren boven een kom en klop luchtig met een garde. Klop er vervolgens de melk en olie door. Zeef er het bakmeel boven en spatel door het eimengsel. Meng er de kaas en tomatenreepjes door. Hak de peterselie grof en meng ook door het beslag.
  3. Vet de cakevorm in met olie. Schep de helft van het cakebeslag in de vorm. Leg de gekookte eieren in de lengte op het beslag en schep er de rest van het beslag over.
  4. Bak de cake in 50-55 min. gaar in het midden van de oven.

Tip! lekker met kruidenboter of roomkaas met kruiden.

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde per portie Eenheid
Energie 238 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwitten 10 g
Vet 16 g