Recept: Griekse salade met biet en gebakken feta

Ingrediënten

500 g hele gekookte bietjes
3 el olijfolie
50 g ongezouten cashewnoten
1 teen knoflook
15 g platte peterselie
150 g yoghurt Griekse stijl
2 el bloem
200 g feta
85 g rucola
1

bakplaat bekleed met bakpapier

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Snijd de bietjes in parten, verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie. Rooster de bieten 15 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit een droge koekenpan en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat de noten afkoelen op een bord. Snijd intussen de knoflook en peterselie fijn. Roer de knoflook en de peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met peper.
  3. Strooi de bloem in een diep bord. Snijd de feta in blokjes van 1 bij 1 cm en wentel door de bloem. Zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Verhit 1 el olie in de koekenpan. Klop de overtollige bloem van de fetablokjes en bak ze met behulp van 2 vorken in 8 min. rondom goudbruin.
  4. Haal de bietjes uit de oven. Verdeel de rucola over een ruime schaal en besprenkel met de rest van de olie. Schep er de bietjes op en verdeel er de knoflookyoghurt over. Hak de cashewnoten grof en strooi over de bietjes. Leg er de warme fetablokjes op.

 

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 365
Koolhydraten (G) 14
Eiwitten (G) 14
Vet (G) 27