Recept: Griekse pitabroodjes met jackfruit

Ingrediënten 4 pers.

565 g shredded young jackfruit uit blik
3 rode uien
3 el olijfolie
4 tenen knoflook
1 el gedroogde oregano
1 citroen
15 g munt
1 komkommer
250 ml Griekse yoghurt 10%
4 pitabroodjes Griekse stijl
50 g veldsla
1 rasp

Bereidingswijze

  1. Doe het jackfruit in een vergiet, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Knijp of druk er zo veel mogelijk vocht uit.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de uien op middelhoog vuur 5 min.
  3. Snijd intussen de knoflook fijn en meng de helft van de knoflook samen met de oregano door het jackfruit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Snijd de blaadjes munt in reepjes. 
  5. Voeg het jackfruit toe aan de uien en bak 5 min. mee. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Schil intussen de komkommer en rasp hem grof. Laat uitlekken in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
  7. Meng de komkommer met de rest van de knoflook, het citroenrasp, de munt en de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Snijd de pitabroodjes open en vul met de veldsla, het jackfruitmengsel en een lepel tzatziki. Serveer met de rest van de tzatziki en de partjes citroen.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 414
Koolhydraten (G) 49
Eiwitten (G) 11
Vet (G) 18