Recept: geroosterde spruitenstamppot met vegaburger

Ingrediënten voor 4 personen

500 g spruiten
6 el olijfolie
1 kg stamppot-aardappelen
1 ui
1 teen knoflook
4 vegetarische slager mc² burger
1 el bloem
125 g gesneden champignons
3 el sojasaus
1 bakplaat bekleed met bakpapier
1 pureestamper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Breng voor de aardappelen een pan water aan de kook. Maak de spruiten schoon en halveer grote exemplaren.
  2. Verdeel de spruiten over de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 2 el olie. Rooster de spruiten in 15 min. in de voorverwarmde oven gaar.
  3. Kook de aardappelen in 12 min. gaar.
  4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook 2 min.
  5. Verhit intussen in een 2e koekenpan 2 el olie. Bak de burgers in 4 min. bruin en gaar.
  6. Bestrooi de ui en knoflook met de bloem en bak 1 min. zachtjes mee. Schenk er al roerend met een spatel de sojasaus en vervolgens 200 ml koud water bij. Laat de jus 2-3 min. tot de gewenste dikte binden. Roer regelmatig en breng op smaak met (versgemalen) peper.
  7. Neem de burgers uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Bak in het achtergebleven bakvet de champignons in 3 min. bruin en gaar.
  8. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de geroosterde spruiten tot een smeuïge stamppot. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  9. Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg er een burger bij. Schep de champignons en vervolgens de jus over de burger en stamppot.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 512
Koolhydraten (G) 64
Eiwitten (G) 22
Vet (G) 16