Recept: geroosterde asperges met parmaham
dinsdag 17 mei 2022
Parmaham maakt bijna alles lekker. Zo ook deze geroosterde asperges. Met krieltjes en rucola erbij vormen ze een volwaardige maaltijd. Smakelijk eten!
Ingrediënten
- 10 el olijfolie
- 700 g krieltjes (duopak)
- 40 g rucola
- 1 bakplaat bekleed met bakpapier
- 1 staafmixer met maatbeker
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Geroosterde asperges met parmaham op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde eraf. Leg de asperges in één laag op de bakplaat en besprenkel ze met 3 el olie.
- Rooster de asperges in de voorverwarmde oven in 25-30 min. beetgaar. De oventijd is afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid van de asperges: check en schuif desgewenst de asperges nog even terug in de oven.
- Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de krieltjes in 10-12 min. goudgeel en gaar. Pureer voor de rucolapesto met de staafmixer de helft van de rucola met de knoflook, pijnboompitten en laatste 5 el olie. Roer er de Parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper.
- Verdeel de asperges en ham over 4 borden. Schep er de rucolapesto bij. Bestrooi met de rest van de rucola en serveer met de krieltjes.
Tip! Variatietip: ook lekker met rosbief of gerookte zalmfilet.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde per portie | Eenheid |
---|---|
Energie | 480 kcal |
Koolhydraten | 37 g |
Eiwitten | 16 g |
Vet | 28 g |