Recept: garnalenkibbeling met gegrilde sla

garnalenkibbeling met gegrilde salsa

Ingrediënten

300 g ongepelde en rauwe reuzegarnalen
3 trostomaten
1 ui
1 komkommer
5 el olijfolie
  150 g zelfrijzend bakmeel
250 ml bruisend mineraalwater
15 g dille
4 kroppen mini-romaine sla
1 olie om te frituren
  1 grillpan

 

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de garnalen in een zeef onder stromend koud water. Pel de garnalen maar laat het staartje aan de garnaal. Verwijder indien nodig het zwarte darmkanaal. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui fijn. Snijd de komkommer in piepkleine blokjes. Meng de tomaat, ui en komkommer met 3 el olie, peper en een beetje zout naar smaak.
  2. Doe het bakmeel in een kom. Schenk er langzaam het mineraalwater bij en klop met een garde tot een yoghurtdik en glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de dikke stelen van de dille en hak de helft fijn. Schep door het beslag. Snijd de slakropjes in de lengte in kwarten.
  3. Verhit in een wok de olie om te frituren tot 180 ºC. Haal de garnalen aan het staartje door het beslag; laat overtollig beslag even van de garnaal druipen. Frituur de garnalen in porties in 2-3 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen de grillpan. Bestrijk de snijvlakken van de sla met de resterende olie. Grill de sla 2 min. en schep op een schaal.
  4. Verdeel de sla over 4 borden. Leg er de garnalen bij. Schep de tomatensalsa bij de garnalen en versier met de rest van de dille

 

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 386
Koolhydraten (G) 26
Eiwitten (G) 16
Vet (G) 23