Recept: gamba's van de BBQ

Ingrediënten

600 g rauwe reuzegarnalen (uit de diepvries, 2 zakken à 300 g)
100 ml sweet chilisaus
1 citroen
15 g selderij (bakje à 30 g)
150 g pittige rauwkost (1 bakje)
500 g gekookte bietjes (1 schaal)
1 el rode wijn
2 el olijfolie
1 barbecue
1 rasp

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Verwijder intussen zo nodig met een mesje uit de garnalen het darmkanaal aan de rugkant.
  3. Rasp 1 el van de gele schil van de citroen. Pers de citroen uit en roer het rasp door het sap.
  4. Gril de gamba’s op de barbecue aan beide kanten in 4 min. (totaal) beetgaar of tot ze roze gekleurd en ondoorzichtig zijn.
  5. Leg de garnalen op een schaal. Besprenkel ze met de chilisaus, het citroensap en de -rasp en bestrooi met de selderij. Schep de garnalen een aantal keer om zodat alle kanten bedekt zijn met de saus.
  6. Meng in een kom de rauwkost met de bietjes, azijn en olie. Serveer bij de gamba’s.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 262
Koolhydraten (G) 23
Eiwitten (G) 27
Vet (G) 6