Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Recept: gamba's van de BBQ
donderdag 30 juli 2020
Ingrediënten
600 g
rauwe reuzegarnalen (uit de diepvries, 2 zakken à 300 g)
100 ml
sweet chilisaus
1
citroen
15 g
selderij (bakje à 30 g)
150 g
pittige rauwkost (1 bakje)
500 g
gekookte bietjes (1 schaal)
1 el
rode wijn
2 el
olijfolie
1
barbecue
1
rasp
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan.
Verwijder intussen zo nodig met een mesje uit de garnalen het darmkanaal aan de rugkant.
Rasp 1 el van de gele schil van de citroen. Pers de citroen uit en roer het rasp door het sap.
Gril de gamba’s op de barbecue aan beide kanten in 4 min. (totaal) beetgaar of tot ze roze gekleurd en ondoorzichtig zijn.
Leg de garnalen op een schaal. Besprenkel ze met de chilisaus, het citroensap en de -rasp en bestrooi met de selderij. Schep de garnalen een aantal keer om zodat alle kanten bedekt zijn met de saus.
Meng in een kom de rauwkost met de bietjes, azijn en olie. Serveer bij de gamba’s.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
262
Koolhydraten (G)
23
Eiwitten (G)
27
Vet (G)
6
Terug naar overzicht