Recept: Frachos met kip en avocado
donderdag 5 maart 2020
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 750 g curly frites mild gekruid
- 2 el zonnebloemolie
- 390 g nieuwe standaard kip kipfilet
- 2 tenen knoflook
- 500 g cherrytomaatjes
- 1 tl gemalen komijn
- 2 rode uien
- 2 avocado’s
- 125 g geraspte jong belegen kaas 48+
- 15 g koriander
- 1 bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Spreid de frites uit op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudgeel en gaar. Schep ze tijdens het bakken enkele keren om.
- Verhit intussen in een koekenpan de olie. Bak de kipreepjes in 4 min. goudgeel en gaar. Bak de knoflook, tomaatjes en komijn 3 min. mee.
- Haal de frites uit de oven. Verwarm de ovengrill voor.
- Verdeel de kipfilet met de tomaatjes, ui en avocado over de frites. Bestrooi met de kaas. Schuif de frites terug onder de hete ovengrill en laat de kaas in 3-4 min. smelten.
- Bestrooi de frachos uit de oven met de koriander. Lekker met knoflooksaus en ijsbergsla.
Voedingswaarden per portie
- Energie (Kcal) 832
- Koolhydraten (G) 57
- Eiwitten (G) 41
- Vet (G) 46
Tip!
Liever zonder vlees? Vervang de kipfilet door tofu.