Recept: Frachos met kip en avocado

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 750 g curly frites mild gekruid
  • 2 el zonnebloemolie
  • 390 g nieuwe standaard kip kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 rode uien
  • 2 avocado’s
  • 125 g geraspte jong belegen kaas 48+
  • 15 g koriander
  • 1 bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Spreid de frites uit op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudgeel en gaar. Schep ze tijdens het bakken enkele keren om.
  2. Verhit intussen in een koekenpan de olie. Bak de kipreepjes in 4 min. goudgeel en gaar. Bak de knoflook, tomaatjes en komijn 3 min. mee.
  3. Haal de frites uit de oven. Verwarm de ovengrill voor.
  4. Verdeel de kipfilet met de tomaatjes, ui en avocado over de frites. Bestrooi met de kaas. Schuif de frites terug onder de hete ovengrill en laat de kaas in 3-4 min. smelten.
  5. Bestrooi de frachos uit de oven met de koriander. Lekker met knoflooksaus en ijsbergsla.

Voedingswaarden                     per portie

  • Energie (Kcal)                   832
  • Koolhydraten (G)               57
  • Eiwitten (G)                       41
  • Vet (G)                              46

Tip!

Liever zonder vlees? Vervang de kipfilet door tofu.