Recept: farfalle met spruiten en spek

Ingrediënten 4 personen

250 g champignons
2 el olijfolie
350 g geschoonde spruiten
50 g ontbijtspek droog gezouten (pakje à ca. 100 g)
2 tenen knoflook
300 g farfalle
100 g oude kaas (stuk)
200 ml kookroom 20% vet
1 rasp

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons in 15 min. gaar. Halveer intussen de spruiten. Snijd het spek in reepjes. Voeg de spruiten en het spek toe en bak 10 min. mee. Snijd de knoflook fijn en bak de laatste 3 min. mee.
  2. Kook intussen de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas grof.
  3. Schenk de room bij de spruiten en verwarm 1 min. Giet de farfalle af, voeg toe en schep door de spruiten. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Schep de pasta op 4 borden.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 590
Koolhydraten (G) 60
Eiwitten (G) 21
Vet (G) 28