Recept: falafelbowl met houmous

Zin in een makkelijke, zomerse en vegetarische maaltijd? Probeer dan deze falafelbowl met houmous eens! 

Ingrediënten 4 pers.

275 g biologische quinoa
12 cocktailtomaten
3 el olijfolie
1 komkommer
200 g winterwortel
400 g kidneybonen
200 g falafel
200 g houmous naturel

Bereidingswijze

  1. Spoel de quinoa af in de zeef en doe in een pan met 550 ml water. Breng aan de kook en kook op laag vuur in 10 min. gaar. Giet af in een zeef en laat uitlekken. Doe in een kom.
  2. Halveer intussen de cocktailtomaten. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de tomaten 5 min. op de snijkant op middelhoog vuur.
  3. Schaaf intussen de komkommer in lange linten. Rasp de winterwortel. Doe de bonen in de zeef en laat uitlekken.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel in ca. 6 min krokant. Schud regelmatig om.
  5. Verdeel intussen de quinoa over 4 ruime kommen. Verdeel er de komkommer, tomaat, bonen en geraspte wortel over. Schep er vervolgens de houmous en falafel op.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 728
Koolhydraten (G) 77
Eiwitten (G) 24
Vet (G) 32

Tip

Serveer er aan tafel apart srirachasaus of srirachamayonaise bij voor een lekker pittig accent.