Recept: entrecote met groene asperges

Ingrediënten

20 g pijnboompitten
4 entrecotes
3 el olijfolie
500 g groene asperges
20 g biologische rucola
1 el crema balsamico
30 g Parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze

  1. Breng een laagje water in een ruime pan aan de kook voor de asperges.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan ca. 4 min. tot ze beginnen te kleuren en te geuren. Laat afkoelen op een bord.
  3. Bestrijk de entrecotes met 1 el olie en bestrooi met wat zout. Verhit een grillpan en gril de entrecotes in 4-5 min. medium-rare, of langer tot de gewenste garing. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder een deksel of een stukje aluminiumfolie.
  4. Snijd intussen de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) van de asperges. Kook ze in 3-4 min. beetgaar en giet af.
  5. Snijd de entrecotes schuin in plakken van 1 cm dik en leg op 4 borden. Verdeel er de asperges, pijnboompitten en rucola over. Besprenkel met de crema balsamico en de resterende olijfolie. Schaaf er de kaas over.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 597
Koolhydraten (G) 6
Eiwitten (G) 68
Vet (G) 33