Recept: courgettepasta met vegaspek

courgettepasta

Op zoek naar een lekker recept? Maak Courgettepasta met vegaspek!

Ingrediënten

  • 1 rasp

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Courgettepasta met vegaspek op tafel.

  1. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Hak de knoflook fijn. Snijd de stengels bleekselderij in blokjes. Verhit in een hapjespan 2 el olie en bak de bleekselderij en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de vegetarische spekreepjes toe en bak 5 min. mee.
  2. Kook de volkorenspaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de kaas. Roer de crème fraîche los met de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Voeg de courgettespaghetti toe aan de hapjespan en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg het crème-fraîchemengsel toe en verwarm nog 1 min.
  4. Giet de volkorenspaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Verdun de saus met wat kookvocht en schep de spaghetti door de saus. Verdeel de pasta met saus over 4 borden. Bestrooi met de rest van de kaas en versgemalen peper.

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde per portie Eenheid
Energie 653 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwitten 28 g
Vet 39 g