Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Nieuws & acties
Koornneef's Specials
Bestellen
Over ons
Jumbo's 7 Zekerheden
Werken bij
MVO
10 toppunten
Erkend leerbedrijf
Werken bij
menu
Home
Nieuws & Acties
Recept: Chinese krokante kip met rijst
Recept: Chinese krokante kip met rijst
Naaldwijk
Wateringen
Oud-Beijerland
Kwintsheul
dinsdag 13 oktober 2020
Ingrediënten voor 4 personen
350 g
Nieuwe Standaard Kip dijfiletblokjes
4 el
zonnebloemolie
6 el
maïzena
300 g
rijst
300 ml
sinaasappelsap
4 el
sojasaus
1
bos bosuitjes
800 g
Chinese wokgroente
1
schuimspaan
1
keukenpapier
Bereidingswijze
Doe de kipdijfiletblokjes in een kom en roer er 1 el olie door. Schep de kipblokjes om met 4 el maïzena. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de kip rondom in 10-12 min. krokant en gaar.
Spoel intussen de rijst af en kook in 8 min. gaar. Roer de rest van de maïzena met 2 el sinaasappelsap glad. Verwarm de rest van de sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg het maïzenamengsel toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met 2 el sojasaus en peper.
Houd 1 bosuitje apart en snijd de rest in stukken van 2 cm. Schep de kip met een schuimspaan uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de wokgroente met de grofgesneden bosui in de wok in 5 min. beetgaar. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper.
Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Roer de kip door de saus en warm 1 min. mee. Snijd de rest van de bosui in dunne schuine ringetjes.
Schep de rijst op een bord en verdeel er de groenten over. Schep er de kip met de saus op en garneer met de bosui.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
652
Koolhydraten (G)
88
Eiwitten (G)
26
Vet (G)
20