Recept: Chinese krokante kip met rijst

Ingrediënten voor 4 personen

350 g Nieuwe Standaard Kip dijfiletblokjes
4 el zonnebloemolie
6 el maïzena
300 g rijst
300 ml sinaasappelsap
4 el sojasaus
1 bos bosuitjes
800 g Chinese wokgroente
1 schuimspaan
1 keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de kipdijfiletblokjes in een kom en roer er 1 el olie door. Schep de kipblokjes om met 4 el maïzena. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de kip rondom in 10-12 min. krokant en gaar.
  2. Spoel intussen de rijst af en kook in 8 min. gaar. Roer de rest van de maïzena met 2 el sinaasappelsap glad. Verwarm de rest van de sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg het maïzenamengsel toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met 2 el sojasaus en peper.
  3. Houd 1 bosuitje apart en snijd de rest in stukken van 2 cm. Schep de kip met een schuimspaan uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de wokgroente met de grofgesneden bosui in de wok in 5 min. beetgaar. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper.
  4. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Roer de kip door de saus en warm 1 min. mee. Snijd de rest van de bosui in dunne schuine ringetjes.
  5. Schep de rijst op een bord en verdeel er de groenten over. Schep er de kip met de saus op en garneer met de bosui.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 652
Koolhydraten (G) 88
Eiwitten (G) 26
Vet (G) 20