Recept: caesarsalade met toppings

Ingrediënten

4 eieren
300 g sperziebonen
2 el olijfolie
250 g gerookte spekreepjes (1 pak)
4 mini-sla romaine (2 zakken à 2 stuks)
2 uien
75 ml caesardressing
1 snufje peper

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 7 min. hard. Kook de sperziebonen in 5-6 min. knapperig gaar.
  2. Verhit intussen in een koekenpan de olie en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig uit. Haal de slablaadjes van de kropjes los. Was en droog de sla. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
  3. Verdeel de slablaadjes met de sperziebonen, uienringen, spekreepjes en partjes ei over 4 borden.
  4. Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi met peper naar smaak.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 428
Koolhydraten (G) 10
Eiwitten (G) 22
Vet (G) 32

Tip

Serveer de salade met stokbrood en eventueel croutons, olijven, soepstengels en geraspte Parmezaanse kaas.