Recept: boerenkoolstamppot met cashewnoten

Ingrediënten 4 personen

75 g ongezouten cashewnoten
1 kg stamppotaardappelen
1 ui
1,5 el vloeibare margarine
600 g panklare boerenkool
2,5 el milde currypasta
1 rookworst 
1 keukenpapier
1 pureestamper

Bereidingswijze

  1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen.
  2. Kook de aardappel in 12 min. gaar.
  3. Snipper de ui. Verhit de margarine in een ruime pan en fruit de ui ca. 5 min. Schep er de boerenkool door en voeg de currypasta en 150 ml water toe. Kook de boerenkool in ca. 15 min. net gaar. 
  4. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de boerenkool en het kookvocht van de kool tot een smeuïge stamppot. 
  5. Serveer de boerenkoolstamppot op een bord. Strooi er de cashewnoten over. Serveer met de rookworst.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 754
Koolhydraten (G) 74
Eiwitten (G) 26
Vet (G) 36

Tip

Vervang de rookworst door 200 g Lekker Veggie Javaanse schijven. Bak ze in 6 min. in 2 el olijfolie aan beide kanten gaar, snijd in reepjes en serveer bij de stamppot.