Recept: beenham met roasted potatoes en snijbonen

Ingrediënten

800 g roasted potatoes
80 g roomboter
2 tenen knoflook
20 g bieslook
580 g beenham
1 el olijfolie
1 sjalot
600 g gesneden snijbonen
0,5 runderbouillonblokje
1 bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de roasted potatoes over en bak in 30 min. krokant in de oven.
  2. Doe 50 g boter in een kom. Snijd 1 teen knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe. Snijd de bieslook fijn en schep de helft door de boter en knoflook. Breng op smaak. Schep de boter op een stuk vershoudfolie en rol met behulp van de folie tot een worstje. Leg in de vriezer tot gebruik.
  3. Snijd de beenham horizontaal door zodat je 2 dunnere stukken hebt. Verhit 15 g boter in een koekenpan, voeg 1 el olijfolie toe en braad de beenham in 12-15 min. gaar.
  4. Snipper de sjalot. Snijd de rest van de knoflook fijn. Smelt de rest van de boter in een hapjespan en fruit de sjalot met de knoflook. Voeg de snijbonen toe. Verkruimel er het bouillonblokje boven en schenk er 200 ml water bij. Stoof zonder deksel in 10 min. gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
  5. Haal de aardappelen uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep er de snijbonen bij. Snijd de beenham in dunne plakjes en leg op de borden. Haal de kruidenboter uit de vriezer, snijd in plakjes en leg op de beenham.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 534
Koolhydraten (G) 41
Eiwitten (G) 34
Vet (G) 24