Recept: Asperges met basilicumsaus en krokante parmaham

Ingrediënten 4 pers.

1 zakje Knorr saus voor asperges
1 kg witte asperges
2 schalen pofaardappelen (Cêlavita koelvers, à 2 stuks)
50 g ongezouten roomboter
2 el basilicum
2 el olijfolie
150 g parmaham
1 tl zout
250 ml water

Bereidingswijze

  1. Breng de asperges in ruim water met zout aan de kook. Kook de asperges op matig vuur 8 min. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min. zachtjes verder garen in het warme kookvocht.
  2. Pof intussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de aspergesaus met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de basilicum erdoor en houd de saus op laag vuur warm.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de parmaham in 3 min. krokant en leg op een bord.
  4. Verdeel de asperges over 4 borden. Schep er een beetje basilicumsaus over en verkruimel de ham grof boven de asperges. Bestrooi evt. met wat extra basilicum. Serveer de pofaardappelen en de rest van de saus apart erbij.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 475
Koolhydraten (G) 55
Eiwitten (G) 17
Vet (G) 19