Recept: aspergerolletjes met rosbief en tonijnmayonaise

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 145 g tonijnstukken in olijfolie
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 kg witte asperges
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl kappertjes
  • 2 plakjes rosbief
  • 2 takjes basilicum
  • 1 dun- of aspergeschiller
  • 1 staafmixer met maatbeker

Bereidingswijze:

  1. Laat de tonijn en ansjovis uitlekken. Schil de asperges met de dun- of aspergeschiller en snijd het houtachtige uiteinde eraf. Kook de asperges 10 min. Draai het vuur uit en laat de asperges in het hete aspergevocht afgedekt 5 min. nagaren; zorg dat de asperges nog wat beet hebben en stevig zijn.
  2. Pureer in de maatbeker met de staafmixer de tonijn, ansjovis, mayonaise, kappertjes en 2 el water tot een romige saus. Verdun de saus naar wens met nog 1-2 el water en breng op smaak met peper.
  3. Wikkel steeds 2-3 asperges in 1 plakje rosbief en leg de rolletjes op een schaal. Schep er een beetje tonijnsaus over. Pluk de blaadjes van het basilicum en bestrooi er de rolletjes mee. Serveer de rest van de tonijnsaus er apart bij. Lekker met ovenwarme ciabatta.

Voedingswaarde:                     per portie

  • Energie (kcal)                  206
  • Koolhydraten (g)              7
  • Eiwitten (g)                      20
  • Vet (g)                             10

Tip!

bewaar de rest van de ansjovis maximaal 2 dagen in de koelkast. Doe dit in een bewaarbakje en niet in het blikje zelf. Gebruik de ansjovis als smaakmaker in olijventapenade, aardappelgratin, pastasaus of dressing voor een salade.