Recept: aspergebowl met zalm en mozzarella

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 150 g Mini Bonduelle crispy maïs
  • 400 g groene asperges
  • 280 g zalmfilet met huid (2 stuks)
  • 4 el olijfolie
  • 410 g kikkererwten
  • 100 g eikenbladsla melange
  • 2 sjalotten
  • 250 g mozzarella
  • 4 el groene pesto
  • 1 bakkwartje
  • 1 grillpan

Bereidingswijze:

  1. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Snijd de asperges in stukjes van 4 cm. Snijd beide zalmfilets in tweeën (je hebt dan 4 stukken zalm). Bestrijk de asperges en de zalm met de olie. Spoel de maïs en de kikkererwten elk apart af onder stromend water en laat uitlekken.
  2. Verhit de grillpan. Gril de asperges in 5 min. rondom beetgaar. Leg ze op een bord en laat afkoelen tot lauwwarm. Gril de zalmfilet in 2-3 min. Per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig of naar wens net gaar.
  3. Verdeel de sla over 4 kommen of diepe borden. Snijd de sjalotten in reepjes en de mozzarella in plakjes.
  4. Verdeel de gegrilde asperges, zalmfilet, maïs, kikkererwten, sjalot en mozzarella over de sla. Schep de pesto in het midden van de bowls en bestrooi met peper naar smaak.

Voedingswaarden                    per portie

  • Energie (kcal)                   607
  • Koolhydraten (g)               23
  • Eiwitten (g)                        33
  • Vet (g)                               41

Tip!

dep de overige kikkererwten goed droog met keukenpapier. Rooster ze in een droge koekenpan in 5 min. goudbruin, schep ze regelmatig om. Gebruik ze als garnering op de salade.