Recept: andijviestampot met kabeljauw

Andijviestamppot kabeljauw 1

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 180 gram semi zongedroogde tomaten
  • 100 gram oude kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 290 gram kabeljauwfilet
  • 200 gram creme fraiche
  • 500 gram gesneden andijvie
  • 1 rasp
  • 1 pureestamper


Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 15 min. gaar.
  2. Giet de zongedroogde tomaten af en snijd in reepjes. Rasp de kaas grof. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de vis met peper, snijd in 4 gelijke stukken en bak in 5 min. rondom gaar.
  3. Houd een kopje kookvocht van de aardappelen apart, giet ze af en doe terug in de pan. Stamp de aardappelen met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Schep de andijvie er in delen door en laat op laag vuur slinken. Roer er twee derde van de zongedroogde tomaten en de helft van de kaas door. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de stamppot op 4 borden en leg er een stukje vis op. Garneer met de achtergehouden zongedroogde tomaten en geraspte kaas. Bestrooi met versgemalen peper.

 

Voedingswaarden:

  per portie
Energie (Kcal) 586
Koolhydraten (G) 48
Eiwitten (G) 28
Vet (G) 30