Recept: pita pulled beef met zoetzure wortel

pulled beef

Ingrediënten 4 pers.

800 g zoete stamppotaardappelen
4 uien
500 g geschrapte wortels
3 elstar appels
3 el olijfolie
100 ml azijn
4 el suiker
300 g sukadelap (Food by Four)
4 maaltijdpita’s (pak à 5 stuks)
30 g peterselie
1 bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de zoete stamppotaardappelen in gelijke stukken van 3 cm. Pel de uien en snijd in parten. Halveer de helft van de wortels in de lengte en snijd in stukken van 3 cm. Snijd 2 appels in parten en verwijder het klokhuis.
  2. Verdeel de zoete aardappel, ui, wortel en appel over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en bak in 20 min. gaar in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
  3. Snijd intussen de rest van de wortels in plakjes. Snijd de laatste appel in blokjes van 2 bij 2 cm. Verhit 1 el olijfolie in een pan. Voeg de wortel en appel toe. Schenk er de azijn en 100 ml water bij. Strooi er de suiker over en roer door. Stoof 15 min. met het deksel schuin op de pan op laag vuur gaar.
  4. Verwarm de sukadelap volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de sukadelap in een kom en pluk met 2 vorken in stukken.
  5. Haal de peterselie van de takjes, snijd fijn en schep door de zoetzure wortel met appel. Snijd de pita’s open. Schep er het vlees en zoetzuur in. Serveer met de geroosterde groenten met appel.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 732
Koolhydraten (G) 126
Eiwitten (G) 27
Vet (G) 10