Paasinspiratie: knapperige croissantjes met rauwe ham en feta

Ingrediënten

150 g julienne wortel
3 el bieslook
65 g fetakaas
1 rol croissantdeeg
6 plakjes gerookte rauwe ham
1 ei
1 bakplaat

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  2. Doe de wortel en de bieslook in een kom. Verkruimel de fetakaas erboven en schep alles door elkaar.
  3. Rol het croissantdeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking uit. Snijd het deeg los in punten. Leg een plakje ham op elke punt deeg en verdeel een beetje van het wortel-fetamengsel over de ham.
  4. Rol het croissantdeeg van de brede kant op naar het puntje. Leg de croissantjes op de bakplaat.
  5. Bestrijk de bovenkant van de croissants met ei. Strooi nog wat overgebleven wortel-fetamengsel over de croissantjes.
  6. Bak de croissantjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.