Recept: Oosterse bloemkool met kokosrijst
- 800 ml kokosmelk (2 blikken a 400 ml)
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Oosterse bloemkool met kokosrijst op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 180 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schenk 1 blik kokosmelk in een ruime kom. Voeg de maïzena en ketjap toe en roer glad met een garde. Snijd de bloemkool in roosjes en schep door het kokosmengsel, zodat alle roosjes bedekt zijn. Schep de bloemkool er met de schuimspaan uit, laat uitlekken en verdeel over de bakplaat. Rooster de bloemkool in 20-25 min. in de oven. Houd het kokosmengsel apart.
- Doe intussen de rijst in een pan en schenk er 1 blik kokosmelk bij. Vul het blik tot twee derde met water, voeg toe en roer door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan in 8-10 min. droog en gaar koken.
- Verhit intussen een droge wok en rooster het sesamzaad in 3 min. Schud op een bord en laat afkoelen.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosuitjes in schuine dunne ringetjes. Verhit 1 el zonnebloemolie in de wok en fruit de rode peper met twee derde van de bosui. Schenk er het overgebleven kokosmengsel bij en voeg 100 ml water toe. Breng al roerend aan de kook tot je een mooie saus hebt. Voeg eventueel extra water toe.
- Haal de bloemkool uit de oven. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep er de bloemkool op en schenk er de saus over. Strooi er het sesamzaad over en garneer met de rest van de bosui.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde per portie | Eenheid |
---|---|
Energie | 777 kcal |
Koolhydraten | 57 g |
Eiwitten | 14 g |
Vet | 53 g |