Kerstinspiratie: zalmfilet met kreeftensaus en aardappelwaaiers

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg rosevalaardappeltjes (kerstassortiment), schoongeboend
3 el olijfolie
2 Jumbo ovenschotels zalmfilet met kreeftensaus (à 2 bakjes)
700 g broccoli, in roosjes
1 snufje zout
1 bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de aardappelen in dunne plakjes, maar snijd ze niet helemaal door. Aan de onderkant moet de aardappel aan elkaar blijven! Leg de aardappelen op de bakplaat en besprenkel met de olijfolie.
  2. Rooster de aardappelen 20 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 180 ºC. Schuif de ovenschotels met zalm bij de aardappelen en bak de aardappelen en zalm in nog 15-17 min. gaar. Kook intussen de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar.
  4. Verdeel de zalmfilet met kreeftensaus over 4 borden. Leg de aardappelwaaiers met de broccoli erbij.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 686
Koolhydraten (G) 52
Eiwitten (G) 34
Vet (G) 36

Tip

Wijntip: dit visgerecht smaakt lekker met Signé Bourgogne Chardonnay.