Kerst inspiratie: eendenborst met honing-tijmsaus en venkelsalade

eendenborst

Op zoek naar een lekker recept? Maak eendenborst met honing-tijmsaus en venkelsalade. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt!

Ingrediënten 4 personen

  • 3 takjes tijm

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Eendenborst met honing-tijmsaus en venkelsalade op tafel.

  1. Snijd of schaaf de venkel in zo dun morgelijke plakjes en doe met de courgettespaghetti in een schaal. Klop citroensap, 1 el honing en 2 el olie tot dressing en meng door de salade.
  2. Snijd de velkant van de eendenborsten kruislings in. Bak het vlees op de velkant 5 min. Keer en bak nog 2 min.
  3. Snijd de sjalot en knoflook fijn en fruit in 1 el olie 3 min. Voeg de basissaus toe en warm 2 min. mee. Voeg 1 el honing en de tijmblaadjes toe.
  4. Snijd de eend in plakjes en serveer met de saus en salade.

Tip! Meer kerstrecepten? Bekijk alle kerstrecepten.

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde per portie Eenheid
Energie 518 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwitten 23 g
Vet 40 g