Kerst inspiratie: eendenborst met honing-tijmsaus en venkelsalade
dinsdag 14 december 2021
Op zoek naar een lekker recept? Maak eendenborst met honing-tijmsaus en venkelsalade. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt!
Ingrediënten 4 personen
- 3 takjes tijm
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Eendenborst met honing-tijmsaus en venkelsalade op tafel.
- Snijd of schaaf de venkel in zo dun morgelijke plakjes en doe met de courgettespaghetti in een schaal. Klop citroensap, 1 el honing en 2 el olie tot dressing en meng door de salade.
- Snijd de velkant van de eendenborsten kruislings in. Bak het vlees op de velkant 5 min. Keer en bak nog 2 min.
- Snijd de sjalot en knoflook fijn en fruit in 1 el olie 3 min. Voeg de basissaus toe en warm 2 min. mee. Voeg 1 el honing en de tijmblaadjes toe.
- Snijd de eend in plakjes en serveer met de saus en salade.
Tip! Meer kerstrecepten? Bekijk alle kerstrecepten.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde per portie | Eenheid |
---|---|
Energie | 518 kcal |
Koolhydraten | 15 g |
Eiwitten | 23 g |
Vet | 40 g |