Jumbo Koornneef – Oud-Beijerland ontvangt het Super Supermarkt Keurmerk

SSK Uitreiking Jumbo Koornneef Oud Beijerland 09.02 1

Jumbo Koornneef in Oud-Beijerland is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer de heer Edward Koornneef ontving het keurmerk op 9 februari in aanwezigheid van de heer Piet van Leenen, wethouder duurzaamheid, gemeente Oud-Beijerland en de heer Jordy van Ooijen, supermarktmanager. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

 

Lokaal en duurzaam ondernemen

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Koornneef en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. Deze enthousiaste ondernemer is o.a. gecertificeerd door de uitstekende invulling van de thema’s lokale betrokkenheid, assortiment en personeelsbeleid. De ruime en uitnodigende winkel is overzichtelijk en efficiënt ingedeeld en de missie van de onderneming om de verwachtingen voor de klant steeds te willen overtreffen is duidelijk merkbaar in deze supermarkt. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

 

Beoordelingscriteria

Jumbo Koornneef – Oud-Beijerland is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek.

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Koornneef is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.’

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Jumbo Koornneef in Oud-Beijerland hebben ruim 200 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.