De leukste Sinterklaasrecepten

Maak voor Sinterklaas samen met de kinderen de lekkerste traktaties, zoals Sinterklaasmonchoutaart, cadeaukoekjes of feestelijke kruidnotencake. Een feest om van te smullen!

Sinterklaasmonchoutaart

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg een vel bakpapier op de bodem van de vorm. Zet de rand erop en sluit deze. Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine. Bedek er de bodem mee en druk aan.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  3. Klop de boter luchtig. Voeg de suiker toe en klop nog 1 min. Klop er één voor één de eidooiers en het ei door.
  4. Voeg het merg uit het vanillestokje, de Monchou, kwark, sinaasappelrasp en -sap, custard, bakpoeder, kaneel en kardemom toe en spatel tot een glad mengsel. Schep dit op de kruidnotenbodem.
  5. Bak de taart in de oven in 1 uur gaar. Laat de taart op een rooster afkoelen. Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast.
  6. Garneer met wittechocoladekrullen en evt. truffelkruidnoten.

Cadeaukoekjes

  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de koekjesmix, het ei en de boter een soepel deeg. Vorm van het deeg een vierkante staaf van 5 x 5 cm en laat verpakt in vershoudfolie minimaal 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd van de deegstaaf 25 koekjes van 3-4 mm dikte. Leg ze op de bakplaat.
  3. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10 min. goudbruin en gaar. Leg de koekjes uit de oven op een rooster en laat ze afkoelen.
  4. Versier de koekjes met de decoratiestiften als cadeautjes en laat het glazuur hard worden.


Feestelijke kruidnotencake

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Breng een pan ruim water met het gesloten blikje melk tegen de kook aan. Kook het dichte blikje melk 90 min. in het water zodat de gecondenseerde melk karamel wordt. Let er op dat het blik onder water blijft staan. Voeg zonodig kokend water toe.
  2. Klop de boter met de mixer of in de keukenmachine romig en zacht. Klop één voor één de eieren erdoor.
  3. Voeg de cakemix toe en klop in 5 min. tot een glad beslag. Schep het beslag in de vorm.
  4. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 60-70 min. goudbruin en gaar. Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat de cake op een taartrooster helemaal afkoelen.
  5. Neem het blikje uit de pan en laat afkoelen. Open het blikje en schenk de karamel over de cake.


Bekijk alle ingredienten hier: http://bit.ly/2fv1qyp