Recept: Bruschetta met magor en gegrilde nectarine
Deze bruschetta's met mascarpone-gorgonzola en gegrilde nectarine zijn makkelijk en snel te maken en zijn geweldige smaakbommetjes. En vegetarisch
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 barbecue
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bruschetta met magor en gegrilde nectarine op tafel.
- Steek de barbecue aan. Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd de vruchten in partjes. Bestrijk de partjes dun met de olijfolie.
- Gril de sneetjes (onafgebakken) brood op de hete barbecue in 1-2 min. per kant goudbruin en knapperig. Gril ook de partjes nectarine in 1 min. per kant op de barbecue, tot ze mooie grillstrepen hebben.
- Halveer het knoflookteentje. Leg het brood op een schaal en wrijf de bovenkant stevig in met het snijvlak van de knoflook (= bruschette).
- Verdeel de magor over de bruschette. Leg de gegrilde nectarine op de kaas. Besprenkel met de olijfolie extra vierge en bestrooi met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde per portie | Eenheid |
---|---|
Energie | 362 kcal |
Koolhydraten | 22 g |
Eiwitten | 9 g |
Vet | 26 g |