Recept: pasta met basilicumsaus en zalm

Ingrediënten voor 4 personen

2 courgettes
4 el olijfolie
250 g ricotta
15 g basilicum
500 g verse spaghetti
450 g biologische tuinerwten uit de diepvries
200 g gerookte zalm
1 staafmixer met hoge maatbeker

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgettes in blokjes van een 0,5 bij een 0,5 cm. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de courgetteblokjes in 8-10 min. goudbruin. Breng op smaak.
  2. Schep de ricotta in de hoge beker. Houd een paar takjes basilicum achter ter garnering en doe de rest bij de ricotta. Voeg de rest van de olijfolie toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak.
  3. Kook de spaghetti met de tuinerwten in ruim water in 4 min. beetgaar. Snijd intussen de zalm in stukjes.
  4. Houd een kopje kookvocht van de pasta apart. Giet de spaghetti met de tuinerwten af en doe terug in de pan. Roer er de basilicumsaus door en voeg een scheutje kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Schep er de helft van de zalm en de helft van de courgette door. Breng op smaak.
  5. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel er de rest van de zalm en courgette over. Garneer met de achtergehouden basilicum.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 767
Koolhydraten (G) 85
Eiwitten (G) 37
Vet (G) 29