Recept: noedelsoep met Thaise kipgehaktballetjes

noedelsoep

Zin in een heerlijke soep die je in slechts 20 minuten op tafel zet? Probeer dan deze heerlijke Thaise variant eens!

Ingrediënten

350 g kipgehakt
77 g lichtpittige Thaise rode currypasta
3 el zonnebloemolie
800 g Thaise wokgroente (2 zakken a 400 g)
400 ml kokosmelk
2 kippenbouillonblokjes
2 eieren
600 g woknoodles (2 pakken a 300 g)

Bereidingswijze

  1. Doe het kipgehakt in een kom en meng er de helft van de currypasta door.
  2. Verhit in een soeppan 2 el olie en bak de rest van de currypasta 30 sec. Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. Voeg de kokosmelk, 1,5 L water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook.
  3. Klop intussen in een kom de eieren los met een scheutje water. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een omelet van de eieren. Neem de omelet uit de pan en rol op.
  4. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot en voeg toe aan de soep. Warm 3 min. mee. Voeg als laatste de woknoodles toe en warm 2 min. mee in de soep. Breng op smaak.
  5. Schep de soep in 4 ruime kommen. Snijd de omeletrol in stukjes van een 0,5 cm en verdeel over de soep. Serveer de soep met eetstokjes en een lepel.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 781
Koolhydraten (G) 62
Eiwitten (G) 28
Vet (G) 45