Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Recept: couscoussalade met gegrilde kip
donderdag 14 mei 2020
Ingrediënten
275 g
couscous
390 g
Nieuwe Standaard Kip kipfilet
3
limoenen
2 el
olijfolie om te bakken
4 el
extra vergine olijfolie
1
rode ui
15 g
platte peterselie
500 g
snoeptomaatjes
1 teen
knoflook
8
cocktailprikkers
1
grilpan
1
rasp
Bereidingswijze
Strooi de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml heet water op en zet apart om te wellen. Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet door. Klap ze als een boek open. Boen de limoenen onder stromend water schoon. Snijd 2 limoenen in plakjes. Verdeel de plakjes limoen over de kipfilets, klap ze weer dicht en steek vast met een cocktailprikker. Bestrijk de kipfilet met 2 el olie en bestrooi met peper en een beetje zout.
Verhit de grillpan. Gril de kipfilets in 20 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Snipper intussen de ui. Hak de peterselie fijn en halveer de tomaatjes. Roer de couscous met een vork los. Pers de knoflook erboven. Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous. Halveer de limoen en pers ook de helften boven de salade. Voeg de laatste 4 el olie toe en schep de salade goed om. Breng op smaak met peper. Schep de ui, tomaatjes en peterselie door de couscous
Schep de couscous op 4 borden en verdeel de limoenkip erover.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
532
Koolhydraten (G)
61
Eiwitten (G)
33
Vet (G)
16
Terug naar overzicht