Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Nieuws & acties
Koornneef's Specials
Bestellen
Over ons
Jumbo's 7 Zekerheden
Werken bij
MVO
10 toppunten
Erkend leerbedrijf
Werken bij
menu
Home
Nieuws & Acties
Recept: stevige tomaten-spinaziesoep met aardappel en gehaktballetjes
Recept: stevige tomaten-spinaziesoep met aardappel en gehaktballetjes
Naaldwijk
Wateringen
Oud-Beijerland
Kwintsheul
donderdag 24 september 2020
Ingrediënten voor 4 personen
2
uien
2 tenen
knoflook
1 kg
tomaten
2 el
olijfolie
2
groentebouillonblokjes
400 g
kruimige aardappelen
175 g
rundergehakt
400 g
gewassen spinazie
1
rasp
1
staafmixer
Bereidingswijze
Houd een ½ ui apart voor de soepballetjes. Snipper de rest van de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes.
Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep er de tomaat door en bak 2 min. mee.
Voeg 1 L water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 bij 1 cm. Rasp de apart gehouden ½ ui, meng door het gehakt en breng op smaak. Vorm met vochtige handen kleine soepballetjes van het gehakt.
Pureer de tomatensoep met de staafmixer. Voeg de aardappelblokjes en de soepballetjes toe en kook ze in de soep in 10 min. gaar.
6 Hak de spinazie grof en voeg in porties toe. Laat slinken in de warme soep. Breng de soep op smaak met peper en schep in 4 kommen.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
330
Koolhydraten (G)
31
Eiwitten (G)
16
Vet (G)
14