Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Recept: stevige tomaten-spinaziesoep met aardappel en gehaktballetjes
donderdag 24 september 2020
Ingrediënten voor 4 personen
2
uien
2 tenen
knoflook
1 kg
tomaten
2 el
olijfolie
2
groentebouillonblokjes
400 g
kruimige aardappelen
175 g
rundergehakt
400 g
gewassen spinazie
1
rasp
1
staafmixer
Bereidingswijze
Houd een ½ ui apart voor de soepballetjes. Snipper de rest van de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes.
Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep er de tomaat door en bak 2 min. mee.
Voeg 1 L water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 bij 1 cm. Rasp de apart gehouden ½ ui, meng door het gehakt en breng op smaak. Vorm met vochtige handen kleine soepballetjes van het gehakt.
Pureer de tomatensoep met de staafmixer. Voeg de aardappelblokjes en de soepballetjes toe en kook ze in de soep in 10 min. gaar.
6 Hak de spinazie grof en voeg in porties toe. Laat slinken in de warme soep. Breng de soep op smaak met peper en schep in 4 kommen.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
330
Koolhydraten (G)
31
Eiwitten (G)
16
Vet (G)
14
Terug naar overzicht