Recept: spaghetti met mosselen

Gek op mosselen? Probeer dan deze spaghetti met Zeeuwse bodem mosselen eens!

Ingrediënten 4 pers.

2 kg Zeeuwse bodem mosselen Schmidt Zeevis
300 g spaghetti
15 g platte peterselie
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 el olijfolie
400 g Italiaanse roerbakmix
0,5 kippenbouillonblokje
200 g tros cherrytomaten

Bereidingswijze

  1. Maak de mosselen schoon, verwijder kapotte schelpen en schelpen die open blijven staan als je er een tik op geeft. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de stelen van de peterselie fijn. Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een ruime (mossel)pan. Fruit de peterseliestelen 1 min. met de knoflook en de rode peper. Doe er de roerbakmix bij en bak 3 min. mee.
  3. Voeg de mosselen toe, schenk 200 ml water in de pan en verkruimel er het bouillonblokje boven. Breng aan de kook en kook de mosselen met het deksel op de pan in 6-7 min. gaar. Schud halverwege goed om.
  4. Snijd intussen de tomaten in kwarten en de rest van de peterselie fijn. Giet de spaghetti af.
  5. Schep de tomaten, peterselie en spaghetti door de mosselen. Verdeel de spaghetti met de mosselen en groenten over 4 diepe borden.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 527
Koolhydraten (G) 71
Eiwitten (G) 33
Vet (G) 11