Recept: omelet met rijst en groenten

Ingrediënten

Voor 4 personen

200 g witte rijst
15 g peterselie
6 eieren
150 g gekookte hamblokjes
600 g Italiaanse roerbakmix
150 g geraspte mozzarella
2 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de peterselie fijn. Breek de eieren boven een ruime kom en klop los. Schep er de rijst, hamblokjes, roerbakmix, mozzarella en 2/3 van de peterselie door. Breng op smaak met peper.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Schenk er het rijstmengsel in en bak met een deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Keer de omelet met behulp van het deksel of een bord en bak nog 5 min.
  4. Snijd de omelet in 4 stukken en leg op de borden. Garneer met de rest van de peterselie

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 553
Koolhydraten (G) 49
Eiwitten (G) 31
Vet (G) 25