Recept: nacho's met pulled chicken

Ingrediënten

2 scharrelkipfilets
1 el cajunkruiden
2 el olijfolie
1 el maizena
300 ml melk
150 g Tex-Mex geraspte kaas
250 g cherrytomaten
400 g Mexicaanse roerbakmix
200 g nachochips
1 grillpan

Bereidingswijze

  1. Schep de kip om met de cajunkruiden en 1 el olijfolie. Verhit de grillpan en gril de kip in 10 min. rondom gaar.
  2. Roer de maizena met 2 el melk tot een glad papje. Verwarm de rest van de melk in een steelpan, voeg het maizenamengsel toe en roer glad met een garde. Voeg de geraspte kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Verhit 1 el olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente in 4 min. beetgaar. Trek de kip met behulp van 2 vorken uit elkaar.
  4. Verdeel de chips over een ruime schaal of 4 bakjes. Verdeel er de wokgroente, pulled chicken en tomaatjes over. Schenk er de cheddarsaus over en serveer direct.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 623
Koolhydraten (G) 51
Eiwitten (G) 41
Vet (G) 27