Recept: Mexicaanse hamburgers

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 4 roma tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 28 g fajitamix
  • 4 volkorenbollen
  • 500 g rundergehakt
  • 200 g zwarte bonen
  • 150 g maïs
  • 1 kropsla

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes, en meng met de ui, 1 el olie en 2 tl fajitamix tot salsa.
  2. Verhit de grillpan. Snijd de broodjes open en rooster ze 1 min. op de snijkanten.
  3. Meng de resterende fajitamix door het gehakt. Vorm met natte handen 4 hamburgers van het gehakt. Ze moeten in doorsnee 2 cm groter zijn dan de broodjes. Gril de hamburgers in de grillpan 4 min. per kant.
  4. Spoel intussen de zwarte bonen en de maïs onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef. Was de sla, droog en bewaar de 4 mooiste bladeren voor de burgers. Scheur de overige sla grof en verdeel over een schaal. Verdeel er de helft van de tomatensalsa, de zwarte bonen en maïs over.
  5. Beleg elke volkorenbol met een blaadje sla, een hamburger en 1 el salsa en dek af met het broodje. Serveer met de bonensalade.

Voedingswaarden                    per portie

  • Energie (kcal)                   574
  • Koolhydraten (g)              38
  • Eiwitten (g)                       33
  • Vet (g)                              30