Recept: maaltijd-groentesoep met bonen, chorizo en platbrood

Ingrediënten

1 soeppakket groentesoep
300 g zelfrijzend bakmeel
200 ml volle yoghurt
1 tl bakpoeder
1 tl zout
3 takjes dille
1 el olijfolie
420 g cannellinibonen (blik)
150 g pittige chorizo
1 mixer met deeghaken of keukenmachine
1 deegroller

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten uit het soeppakket schoon: snipper de ui, snijd de wortel in halve plakjes en de bleekselderij in stukjes. Snijd de prei in ringen en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Hak de kruiden fijn.
  2. Breng 1,5 L water met de bouillonblokjes uit het soeppakket aan de kook. Kneed intussen met de mixer of keukenmachine van het bakmeel, de yoghurt, het bakpoeder en het zout een soepel deeg. Hak de dille fijn en kneed door het deeg.
  3. Voeg de wortel en ui toe aan de bouillon en kook 3 min. zachtjes. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol met de deegroller elk bolletje uit tot een dikte van 2 mm.
  4. Voeg ook de bleekselderij en bloemkool toe aan de bouillon en kook weer 2 min. Verhit een droge koekenpan. Bak het platbrood in 1-2 min. per kant gaar. Houd onder een schone keukendoek warm.
  5. Voeg nu ook de prei, bonen en fijngehakte kruiden toe aan de bouillon en kook nog 2 min. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de chorizo in 3-4 min. knapperig uit.
  6. Breng de soep op smaak met peper en schep in 4 kommen. Verdeel er de chorizo over en serveer met het platbrood.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 629
Koolhydraten (G) 76
Eiwitten (G) 25
Vet (G) 23

Tip

Vervang de chorizo door 200 gr Lekker Veggie vegetarische braadworstjes. Bak de worstjes 10 min. en snijd ze in plakjes. Verdeel over de groentesoep.