Recept: gevulde speculaas

Ingrediënten

2 el Verstegen Specerijenmix koek en speculaas (natriumarm)
200 g zelfrijzend bakmeel
125 g donkere basterdsuiker
150 g roomboter
2 el melk
2 eieren
300 g amandelspijs (pakje)
1 bloem, om te bestrooien
30 g amandelen
25 g hazelnoten
1 el water
1 keukenmachine of mixer met deeghaken
1 vershoudfolie
1 deegroller
1 bakplaat bekleed met bakpapier
1 taartrooster

Bereidingswijze

  1. Zeef boven een kom het bakmeel met de koek- en speculaaskruiden. Voeg de basterdsuiker, boter en melk toe en kneed in de keukenmachine of met de mixer tot een samenhangende bal. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop de eieren los met 1 el water. Verkruimel boven een schone kom de amandelspijs. Schenk de helft van het eimengsel erbij en kneed door de spijs.
  3. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol elke portie met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 15 bij 30 cm.
  4. Leg 1 deeglap op de bakplaat. Verdeel de amandelspijs erover en laat rondom een rand van 2 cm vrij. Dek af met de tweede deeglap en druk de zijkanten goed aan.
  5. Bestrijk de bovenzijde dun met de rest van het ei. Druk de amandelen en hazelnoten in het deeg.
  6. Bak de speculaas in de voorverwarmde oven 40-45 min. tot het deeg gaar is en de noten goudbruin. Laat de speculaas met het bakpapier uit de oven op een rooster afkoelen.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 530
Koolhydraten (G) 55
Eiwitten (G) 9
Vet (G) 30