Recept: Bloemkoolstoof met kerrie en kipsaucijs

Gerecht week 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bloemkoolstoof met kerrie en kipsaucijs op tafel.

  1. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de saucijzen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Snijd intussen de uien in halve ringen. Snijd de bloemkool in roosjes van ca. 2 cm. Verhit 1 el olie in een hapjespan. Fruit de ui met de kerrie 3 min. Voeg de bloemkoolroosjes en kokosmelk toe. Stoof de bloemkool in 15 min. met het deksel schuin op de pan gaar. Schep regelmatig om.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de koriander grof.
  4. Verdeel de couscous over 4 borden en schep er de bloemkoolcurry op. Serveer met een saucijs en garneer met de koriander.

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde per portie Eenheid
Energie 583 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwitten 23 g
Vet 27 g