Recept: Bucatini all’amatriciana van Roberta

pasta roberta

Ingrediënten 4 pers.

110 g pancetta
1 rode peper
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie extra vierge
400 g gepelde tomaten
300 g bucatini
75 g

Pecorino Romano (kaas)

Bereidingswijze

  1. Snijd de pancetta in stukjes en bak in een koekenpan in ca. 6 min. uit op laag vuur. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes. Voeg toe aan de pancetta en bak 2 min. mee. Schep de pancetta met peper uit de pan.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in dezelfde koekenpan de olie en fruit op laag vuur de ui en knoflook ca. 8 min. Voeg de gepelde tomaten toe en duw ze met een spatel in kleine stukjes. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.
  3. Breng intussen een pan water aan de kook en kook de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Rasp de kaas en voeg de helft toe aan de tomatensaus. Voeg de pancetta met rode peper ook toe aan de saus. Breng de saus eventueel verder op smaak met (versgemalen) peper.
  5. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 503
Koolhydraten (G) 59
Eiwitten (G) 22
Vet (G) 19